Workshop hardlopen

(Zowel voor beginners als gevorderden)

Met aandacht voor:

Houding
Ademhaling
Coördinatie
Kracht
Lenigheid

Waarom een hardloopworkshop?
Hardlopen is een heerlijke sport, je trekt je schoenen aan wanneer het jou uitkomt en gaat lekker in de buitenlucht een rondje hardlopen.
Waarom heb je dan een workshop nodig?

Hardlopen is heel blessuregevoelig. Als je zo maar gaat beginnen zonder bijvoorbeeld een goede houding of opbouwschema dan kan het zijn dat je overbelast raakt en een blessure oploopt.
Daar zit je dan weer op de bank. Wat frustrerend, want je was zo goed op weg. Er zijn maar weinig hardlopers die nog nooit een blessure hebben gehad.

Bij elke stap komt er 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht op je voet terecht. Maar niet alleen op je voet maar ook via je knie, je heup op je ruggengraat. En dit dus duizenden stappen achter elkaar. Dit geeft een grote belasting op het lichaam. Een goede houding is dus van belang om deze klappen op te vangen.
Ook een goede ademhaling is van belang, niet alleen om te herstellen maar ook om langer en meer ontspannen te kunnen lopen.
Coördinatie, kracht en lenigheid zorgen voor een sterk en flexibel lichaam dat onverwachtse bewegingen makkelijk opvangt.

Al deze aandachtspunten helpen bij het ontspannen hardlopen en kunnen blessures voorkomen. Het kost enige aandacht en oefening om dit aan te leren, maar het zal je zeker lukken.

Ook in je dagelijks leven zul je veel aan deze tips hebben.
Ik kijk tijdens de workshop naar jouw houding en geef aanwijzingen waar je deze zou kunnen optimaliseren.

Wilt u meedoen? U kunt een mail sturen naar: lidanatuurlijk@gmail.com of even bellen met 06-27286533

Lida Boere, www.facebook.com/NatuurlijkLidaBoere